Träning

När barnen simmade var vi några uttråkade föräldrar vid bassängkanten som lyckades få till en vuxensimgrupp. Vi hade samma tränare som ungdomsgrupperna och simmade alla fyra simsätten (crawl, bröstsim, ryggsim, fjäril) två gånger i veckan, ca 2 000 m per pass. Det var stenhårt och jag gick ner fem kilo direkt när jag började. Barnen slutade simma efter några år, men jag höll på i fem år. Nu har jag också slutat, men Höganäs simsällskap har fortfarande vuxensim – rekommenderas!

Sedan började barnen orientera i IS Kullen. Då började hela familjen orientera. Orienteringen tog mycket tid, och det bidrog till att jag inte hann med simningen. Vi har nu orienterat i 4-5 år, och har bl.a. varit med i tre st femdagarsorienteringar (”O-ringen”): Sälen 2008, Eksjö 2009 och Örebro 2010. Orientering är en härlig sport som vi kanske aldrig kommer att sluta helt med. Vårt engagemang har dock avtagit, och vi tävlar inte så ofta som tidigare.

Barnen har nu börjat med andra idrotter: Den ene ror i Höganäs roddförening. Den andre var ett tag med i en nystartad karateklubb som kort och gott heter Höganäs Karateklubb, men han har redan slutat, och nu skejtar han mest.

Eftersom jag ”skuggar” barnen (stackare), så började jag också med karate! Nu tränar jag karate två-tre gånger per vecka och springer någon orienteringstävling då och då. (Skaten får han ha för sig själv.)

Karate är en rolig idrott även för medelålders män. Jag har tränat snart två år (!) och tror faktiskt att jag har lättare att vrida huvudet och nå golvet med fingertopparna nu än när jag började. Att lära sig röra armar och ben i olika mer eller mindre avancerade mönster – samtidigt – är svårt men absolut inte omöjligt. Eller?

”Förr var alla lemmar mjuka och endast en var styv, nu är alla lemmar styva och endast en är mjuk!”

Förresten: Bortsett från raderna närmast ovan så kan man tro att jag är ett spänstfenomen och en hejare på alla idrotter. Det är jag långt ifrån! I alla fall inte om man jämför med många andra ”idrottspappor”. Men hade jag inte hållit igång så hade jag varit ännu sämre! 

PS

Det är inte en slump att ingen av idrotterna ovan är en lagsport eller innehåller bollar.

Annonser