Loppmarknader

En del fiskar öring, andra springer på loppisar. Ofta är utbytet ungefär detsamma. Med det menar jag att fiskarna och fynden oftast är ganska små. Och även när de är stora så hade det förmodligen varit billigare att köpa fisken eller porslinskrukan till fullpris om man sätter ett pris på sin tid. Men vem räknar så?

På loppisarna är jag i stort sett allätare, även om jag för närvarande särskilt gärna tittar på böcker, gamla sällskapsspel och elektronik.

Klassiskt spel som många vill ha

En del av det jag finner säljer jag på Tradera. Jag har varit medlem i många år och har gott renommé som säljare. (Min säljaridentitet är ”Megalopolis”.) Stora pengar blir det inte, i alla fall inte hittills. Men, som sagt, att ”fiska” är inget man gör för pengar.

På Tradera finns samlarna, de som gladeligen betalar flera hundralappar för ett gammalt monopolspel eller en bok med Tvillingdeckarna. Sedan jag registrerade mig på Tradera har jag gjort över 300 affärer. En av mina bästa affärer var ett gammalt sällskapsspel från 60-talet, som gick för 600 kr. Och jag har sålt alla min mors gamla damtidningar åt henne. (Tyska tanter är helt galna i svenska tidningar från 70-talet med bilder av kungen och Silvia!)

Såld på Tradera

Såld på Tradera

Men om vi bortser från ”sportfisket”, dvs fyndjakt och försäljning, så vill jag påminna om att Blocket och Tradera är utmärkta sätt att dryga ut hushållskassan. Vi har sålt mycket barnkläder, cyklar och annat från hushållet där. Det finns för övrigt Bokbörsen också. Där säljer jag alla böcker som jag tröttnat på.

Annonser