Höften är kommen


Jag har just genomlidit höfthelgen: Den inleddes traditionsenligt med skärfredagen. Sedan följde spylördagen och långsöndagen, då jag höll mig undan från världen. Nu på måndagen har jag återuppstått och vandrat runt i byn!

Om ni undrar hur man mår precis efter ett höftbyte så kan man sammanfatta det som ovan. Eller mer i detalj: Första dagen serveras du en rejäl dos droger och så sker det! Andra dagen fortsätter du ta droger och må illa. Tredje dagen ligger du i din säng med smärta och lätt ångest (”Vad har jag gjort? Var detta verkligen rätt?”). Trots detta kan du nu sova nästan en hel natt utan smärta. Och på fjärde dagen klarnar det! Du kan nu förflytta dig till och från toaletten utan större smärta, och du kan till och med ta en promenad runt huset eller ner till havet. (Du som du bor i Bagarmossen bör inte försöka gå ända ner till Söderbysjön! Det är för långt, och underlaget bör vara slätt.)

Ungefär som en av de häftigaste hösthelgerna i gymnasiet, med andra ord. Jag kommer särskilt att tänka på en klassfest med övernattning på en skärgårdsö 1972 eller 73, den inkluderade grundstötningar, hot med harpungevär och allmän förvirring. Fast kul hade vi. Förmodligen för att ingen tog morfin och sågade av sig benen. Det är skillnad på höstfest och höftfest. Lyckligtvis firade de flesta av oss inte höstfesterna med något tyngre än Beyaz och Silver rom.

 

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höften är kommen

 1. Lisa Olsson skriver:

  Hej Max! Välkommen i höftklubben 🙂 Skönt att höra att du är på benen efter en, vad jag förstår, omtumlande helg. Jag måste säg att jag känner inte riktigt igen mig i måendet efteråt, eller så är det ett minne blott. Hoppas att allt går på rätt håll nu och lycka till med din nya ”familjemedlem”! Ha det fint // din ”gamla” kollega Lisa.

  • sambergs skriver:

   Intressant. Jag antar att du menar måendet efter en höftoperation? (Inte en gymnasiefest.)
   Menar du då att du mådde toppen redan ”dagen efter”, eller vad syftar du på?
   (Jag har för mig att du också mumlade något om piller och värk.)

   En intressant iakttagelse är annars just det att alla säger ”smärtan släpper direkt”, ”ett fönster mot världen öppnar sig åter” och liknande. Men det är faktiskt ingen (utom möjligen du) som nämnt något negativt. Som att det är tradigt att ha ont och att ligga vaken och fundera på hur man ska nå värktabletterna eller hur man ska stappla upp till toaletten på kryckor – utan att väcka partnern som ska upp tidigt.

   Jag har en känsla av att man lätt glömmer bort de små problem många faktiskt har de första tre eller fyra dagarna. Och varför skulle man inte göra det och bara glädja sig åt det goda slutresultatet!

   Sammanfattningsvis håller jag helt och hållet med alla som övertalat mig och sagt att jag borde göra det. Snart kan jag knyta skorna själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s