Bytt är bytt – kommer aldrig mer igen


I morse klockan 07.30 checkade jag in på Hässlehoms sjukhus.

Jag hade äntligen lyckats hitta någon som ville byta till sig min gamla ruttna höft! I utbyte skulle jag få en dito i titan! Vilket uppköp, tyckte jag. Titan och keramik!

Jag har i och för sig funderat på om jag skulle kunna få ett bättre anbud någon annanstans – men vad f-n – man är ju inte Elvis! (Han hade fått en tunna guld i utbyte för bara en del av höftbenskammen.) Nåväl, jag lever i alla fall. (Till skillnad från Elvis. Frid över hans minne.) Och jag har en höft kvar att byta med. Anbud tages!

Skämt åsido, de har verkligen rutin på såna här operationer här.Hässleholm är störst i landet på det som kallas ”höftledsplastik. Jag visste det eftersom jag hade kollat in ”Höftregistret” innan jag bestämde mig.

När jag kom in blev min ”hudkostym” helkroppsbesiktigad av en trevlig kvinna. Det vill säga jag fick klä av mig naken och visa att jag inte hade sår eller utslag som kunde vara en risk ur hygienhänseende. Dagarna innan hade jag fått skrubba varenda centimeter med desinfektionsmedel kvällar och morgnar, så jag hade rätt bra koll och var inte speciellt orolig. Efter godkännandet fick jag dra på mig en ungefär tre storlekar för stor omgång av operationskläder. Men det kändes luftigt och bra.

Även i fortsättningen gick allt som på räls. Jag fick ryggmärgsbedövning och de frågade om jag ville vara vaken eller om jag ville sova. ”Jag tänker inte syssla med sånt här i framtiden, och jag litar på att ni vet vad ni gör!”, sa jag och accepterade det lugnande medel de gav mig.

Sedan sov jag en och en halv timme. Och det känns som om de har bankat och skurit rätt ordentligt. Jag har redan passerat uppvaket och är nu installerad på avdelning två. De väntar på att jag ska kissa. Och det gör jag med, ärligt talat undrar jag om jag har några genitalier kvar. Jag har ingen känsel där nere. Tänk om jag ritade pilen fel!

Måste kolla, återkommer!

My body has been a good friend…

 

 

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s