Om Christian Radich och prinsen av Serendip


Samtidigt som jag bytte huvud i bloggen igår så bytte jag omslagsbild på Facebook, till samma vackra fullriggare. Jag hade ingen aning om detta då, men bilden på skeppet engagerade många facebookvänner, och det visade sig att båten som jag plåtat förmodligen är Christian Radich.

Tall_ship_Christian_Radich_under_sail

Jag brukar slå upp namnen på särskilt spektakulära båtar som passerar i sundet. Hur jag hade lyckats glömma namnet på denna vet jag inte, och det är konstigt eftersom CR är en mycket vacker och välkänd fullriggare. Möjligen missade jag det eftersom vi vid det tillfället var på väg till ett födelsedagskalas och som vanligt var försenade.

Jag rekommenderar http://www.marinetraffic.com/se/ om ni vill följa er favoritfullriggares färder över haven. Visste ni förresten att det engelska ordet för fullriggare är windjammer? Det trodde jag var namnet på en särskild båt.

Medan jag sitter här  och skriver kommer jag att tänka på en film som jag såg med min Far ca 1962. Den hette just ”Windjammer”, och eftersom man inte gick så ofta på bio på den tiden (eller för att filmen var bra kanske) minns jag fortfarande både filmens namn och vissa episoder ur den.

Och nu sluts cirkeln: När jag googlar filmen visar det sig att den handlade om just Christian Radich! Om inte detta är en serendipitet så vet inte jag vad en sådan är! 

Visste väl att jag sett skutan tidigare!

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s