En hemlig resa


Som bekant ska man ju inte blogga eller “facebooka” under sin semester, eftersom XXX-ska maffian (som har intensivbevakning på alla ens inlägg) då tömmer huset. (Nationaliteten utelämnad för att inte utmana någon etnisk grupp.) Därav min bloggtystnad den gångna månaden. Nu kan det dock avslöjas att vi var tio dagar på Kreta i slutet av juni.

Unge herr Sambergs hack i hälGamle herr Sambergs dyker upp

Vi köpte resan i lösvikt och ägnade månader åt att paketera den. Ingen charter, utan flygstolar och tre olika hotell, alla med helt olika karaktär och på olika kuststräckor.

Det mest paradisiska härbärget var ett litet hotell på sydkusten, dit man körde på en vindlande bergsväg som mot slutet skrämde Åse så mycket att hon nästan tvingade mig att stanna bilen. (“Fin utsikt”, tyckte vi vi andra, som uppskattar berg-och-dalbanor och fritt fall mer än hon gör.)

Hotellet ligger vid en turkos lagun, och gästerna är få på försommaren.  Stället är specialiserat på yogakurser, och i matsalen serveras övervägande vegetarisk mat. Och lokala specialiteter som överkörd kanin (“road rabbit”) och hemkört vin.

Sleepy DragonHotellet och stranden

Tre stenarPå vägen till Tre stenar

Exakt var paradiset ligger tänker jag inte avslöja i första taget eftersom jag vet hur det gick med hippiestranden “Pelekas” på Korfu, där jag tillbringade mina tågluffarsomrar. (En natt brann hela olivlunden som vi brukade sova i, och nu ligger där ett terrasserat lyxhotell.) En tragisk historia!

Jag kommer sannolikt att lägga upp flera sidor med information om vår resväg senare. (Då måste jag tyvärr avslöja var vi var, med risk att ni åker dit och förstör den här platsen också!)

PS: Till den förste som, utifrån informationen på den här sidan, avslöjar var vårt hemliga hotell på Kreta ligger, skickar jag ett euronäsmynt!

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till En hemlig resa

 1. Staffan Stenvall skriver:

  Makrigialos! Du kan posta vinsten nu.

  • Max Sambergs skriver:

   Makrigialos är fel svar på gåtan! (Det bränns inte ens.) Det var dock en god ansats, och jag befarar att jag kommer att få punga ut så småningom.

   Som rätt svar räknas hotellets namn eller byn där hotellet ligger. (Vilket alltså inte är Makrigialos.)

 2. Staffan Stenvall skriver:

  Då är det Triopetra bay. Skicka stålarna!

 3. Staffan Stenvall skriver:

  Agios Pavlos, annars ger jag upp… 😦

  • Max Sambergs skriver:

   Rätt! Jäklar också, det gick för fort! Skicka mig din adress, så kommer vinsten med posten. Eller kom och hämta den. (Kan bara växlas in i Höganäs.)

   Ytterligare detaljer om idyllen Agios Pavlos följer. Yoga-människorna som bodde där var faktiskt uppriktigt oroade för att stället skulle bli känt. Annars var det faktiskt Aftonbladet som tipsade oss: http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/europa/grekland/article12389001.ab

   (Det är inte säkert att du kan läsa länken eftersom den går till Aftonbladet Plus, som är en betaltjänst.)

   • Staffan Stenvall skriver:

    Ledsen att jag trashade både idyllen och tävlingen, men… är man en tävlingssjäl så ger man inte upp. Vi får väl ta en barhopping i Höganäs för prispengen vid tillfälle (om det finns några uteställen på orten). Ha det, Max!!!

   • Max Sambergs skriver:

    Som sagt: Jag skickar gärna vinsten. (Bra jobbat.) Eller så har du den tillgodo. Bestäm själv!

   • Staffan Stenvall skriver:

    Jomen, jag vill gärna ha ett euronäsmynt (som jag har längtat). Skicka det till;
    Staffan Stenvall c/o Hamberg
    Gärde 23
    785 30 Gagnef

 4. Nemo skriver:

  Nemo här; kul att du länkade – det finns ytterligar några inlägg om åtren på Pelekas – och även Ios

  det börjar här; http://12steg.blogspot.com/2007/07/corfu-years-1978.html

  • sambergs skriver:

   Tack för det.

   Undrar om det är samma östersundskor som jag umgicks med? (Gäller att avstava det ordet rätt.) Minns inte vad de hette, mer än att en var liten och blond och hette ”Cim”. Vi gjorde sedan sällskap hemåt men skiljdes åt i Tyskland. Minns inte heller vilket år det var.

   Jag åkte första gången 1972, när jag var 16. Då kostade kortet 350 spänn, och resans budget inklusive kort var 800 kr. (Fast då inkvarterade vi oss ofta hos folk vi kände, det ska erkännas.) Sedan blev det sex resor till, några ensam och några med sällskap. Visst hände det dråpliga saker ibland, allt finns i dagböcker på vinden men jag har inte gjort något av anteckningarna. Kul att läsa de minnen du ”plockat fram” ur dina böcker – eller huvud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s