Gamla godbitar


Barnen har plötsligt slutat spela World of Warcraft och plockat fram spel som är lika gamla som de själva, typ “Bygg bilar med Mulle Meck” (1997) och “Bygg båtar med Mulle Meck” (1998). Till min förvåning går flera av de gamla spelen att spela på våra datorer med Win 7, trots att de är gjorda för Windows 95 och 98.

Barnens framgångar med de historiska spelen väckte en känsla av nostalgi hos mig: “Tänk när de var riktigt små, och vi spelade “Roller Coaster Tycoon” eller “Mysteriet på Greveholm” tillsammans!” Känslan fick mig att plocka fram och installera ett spel som vi fick med reklam för Kellogs Frosties 2001: Airxonix.

Airxonix

Spelet går ut på att “erövra” delar av en spelplan med hjälp av ett flygande klot – och samtidigt undvika att kollidera med andra klot som studsar runt på planen. Det låter banalt, men Airxonix kan jämföras med Tetris: Det är lika enkelt att förstå sig på, men lika svårt att bemästra – och lika beroendeframkallande! (Dessutom “fastnar” spelet på näthinnan på samma sätt som Tetris. En period av mitt liv såg jag fallande klossar när jag blundade, just nu ser jag snurrande och studsande klot när jag ska sova.)

airxonix

Version 1.45 går att ladda hem som trial från Axysoft. Vill du sedan registrera spelet får du betala 14 $. Jag har provkört version 1.45, och den fungerar på Win 7. Pröva spelet – om du inte är rädd att fastna – och få flygande klot på näthinnan!

(Min version av Airxonix heter 1.0. Eftersom jag inte ser några större skillnader på den och den nya versionen så nöjer jag mig med den gamla.)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid, IT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s