Annonser!


Nu har jag tagit ett stort steg: Jag har börjat experimentera med annonser på sidorna! Annonser är det som skapar intäkter, och därför en mycket viktig funktion för alla proffsbloggare.

Som jag berättat tidigare så är bloggens viktigaste funktion för mig att lära mig hur man skapar en blogg eller hemsida i det verktyg som jag använder (WordPress). Eftersom jag ännu inte har något ”ämne” eller inriktning för bloggen har jag aldrig förväntat mig någon rusning av läsare till mina sidor, och jag är glad om annonserna skulle inbringa några tioöringar i månaden!

Jag håller inledningsvis på och lär mig hur man ansluter sig till olika annonsnätverk, och hur man väljer annonser och placerar dessa på bloggens sidor. Därför kommer det nog att se lite lustigt ut ibland den närmaste tiden, d.v.s. annonserna kommer att hoppa hit och dit på sidorna, och ibland kanske de inte visar produkter som jag själv skulle vilja använda.

Google lägger själv upp annonser, och det finns en intelligens i urvalet – när jag skriver om utbildning så visas annonser om skolor, och skriver jag om träning så handlar annonserna om träning! Jag vet dock ännu inte hur man väljer eller ”filtrerar bort” oönskade annonser – även om jag tror att det går!

Från andra annonsleverantörer är det lättare att själv välja annonser, och jag har några sådana på sidorna. Jag kan t ex rekommendera CoolStuffs prylar. Där köpte jag julklappar till hela familjen! (Barnen fick varsin ”NeoCube”, och Åse fick ett par tofflor som man värmer i mikrovågsugnen.)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s