En stor nyhet!


Jag och Åse har i många år skämtat om att man borde börja samla på ”självklarheter”. Vi avser då sådana saker som mänskligheten har vetat sedan Noak steg iland, men som nu presenteras som djärva forskningsrön. T ex: ”Ett lag forskare vid UCLA har bevisat att även gamla människor kan dö av kobrabett.”

Exemplet ovan är inte äkta, men ni känner väl igen typen av nyhet? Den blir vanligare och vanligare i TV och dagstidningar, tycker vi. Det senaste exemplet är detta: ”Skönhetssömn inget påhitt.” Man har äntligen lyckats bevisa att vi blir vackrare av att sova. Och? Var det någon som inte visste detta? Undrar hur mycket den studien kostade! Det verkar som om ingen tusenårig sanning kan betraktas som sann eller självklar om den inte har bevisats genom ett projekt som har kostat mycket pengar att genomföra.

Vi tar gärna emot tips på sådana, väl utforskade och bevisade, självklarheter. Vi kräver inte att rönen har publicerats i ansedda vetenskapliga magasin, även om detta givetvis är en fördel!

Genom detta upprop är vår insamling av självklarheter inledd. Alla självklarheter som vi kommer på, kommer fortsättningsvis att publiceras på en flik på denna hemsida.

(Det skulle inte förvåna mig om en liknande samling redan finns, på något språk, någonstans. Om ni finner den sidan eller de sidorna så får ni gärna underrätta mig.)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s