10 kyu


Förra torsdagen var det gradering i karaten. En mästare från vår moderorganisation kom ner till Höganäs, spände ögonen i oss och bedömde våra förmågor. Och idag var det terminsavslutning och utdelning av grader och diplom.

Jag har fått den första markeringen på mitt nybörjarbälte. Min grad är “10 kyu”, vilket markeras med ett gult streck på det vita bältet.

Viktor och hans kompis Ivan “dubbelgraderade”! De fick “9 kyu”, dvs gult bälte, direkt! Jag är mera stolt än besviken. Dessutom har jag ursäkter: De är 13 år. Jag är 54 år och nästan lika många kilo tyngre och trögare. (Det senare var väl att ta i, men 25 kg i alla fall.)

För de höganäsare som är nyfikna på karate kan jag berätta att vi tränar i Lerbergets skola två gånger i veckan. Vår klubb är alldeles ny, men så vitt jag förstår heter vi “Goju Ryu Karate-Do”. (Vår tränare har inte fått upp någon hemsida ännu – borde jag hjälpa honom?)

Den form av karate som vi utövar kallas “Goju Ryu”, och så vitt jag förstår tillhör vi en  större organisation där bl a Bromma Goju Ryu och Ådalens Karate Akademi ingår.

Undrar om man kan få svart bälte utan att gå ner i spagat – hoppas det. Jag kan tänka mig att träna hårt de år som krävs, men det finns ändå gränser för en gammal gubbe!

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Familj och fritid. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 10 kyu

  1. Staffan Stenvall skriver:

    Max, jag HAR redan svart bälte. (Sitter i hällorna på mina jeans.) Men eftersom jag också är 54 år så insåg jag att det var bästa att köpa bältet; 199:- i butiken. 😉

  2. Max skriver:

    Tack, Staffan! Du är DEN FÖRSTE som bevisligen har läst (och kommenterat) något jag skrivit!

    Ett tag övervägde jag att utlysa ett pris till första kommentaren, men nu slapp jag det. (Du får en kopp kaffe, att uthämtas i Höganäs.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s