Flingorna faller


Fredagkväll och hastig handling av det viktigaste. I ICA-butikens högtalare spelades amerikansk julmusik. Vid diskmedelshyllan stötte jag ihop med Dan Bornemark. (Här i Höganäs händer det att han går på gatorna som en vanlig man!)

Med anledning av den pågående ”ljudföroreningen” föll det mig in att fråga Dan om han inte hade skrivit några nya svenska jullåtar att liva upp det traditionella beståndet med. Dan sken upp och berättade att det hade han visst, minst en per år de senaste åren. Bl a hade han en på Youtube som hette ”Flingorna faller”. Min tanke gick till den närbelägna müslihyllan, även om jag antog att det var snö han talade om. Föga anade jag då hur rätt min tanke var…

När jag åkte hemåt i snöfallet tänkte jag på hur mysigt det måste vara att sitta som de 101 dalmatinernas husse vid pianot, och titta ut på snöfallet och komponera låtar:

– Nu har jag det, den här sången ska göra oss till miljonärer!
– Å, älskling, spela den för mig medan jag tänder brasan!

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Jag rekommenderar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s