Ubuntu!


För dem som är lite insatta så är Ubuntu ett Linux-baserat operativsystem som är gratis att installera och använda. För dem som är lite mer insatta är Ubuntu ett gammalt Afrikanskt ord som betyder ungefär medmänsklighet, eller mer exakt: ”Jag är vad jag är på grund av vad vi alla är”.

För mig är Ubuntu numera även en Cola-dryck! Jag fann den hos Emmaus i Malmö. Att Ubuntu cola produceras och marknadsförs som Fairtrade (rättvisemärkt) förvånar kanske inte. Om man ska bedöma colan som cola, och bortse från rättviseaspekten så får den en trea. Helt OK, kanske lite söt. Men vill vi förbättra världen så väljer vi Ubuntu!

(Detta är skrivet på min Ubuntuburk! Min Ubuntudator alltså.)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Åsikter, Jag rekommenderar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s