Ancient wisdom


Jag läser i lokaltidningen att Höganäs kommun ”äntligen” har lyckats förhandla sig till att få dra fram en gångväg över en strandhed. Det får mig osökt att tänka på ett gammalt Kalle Anka-avsnitt, “Jocke Oppfinnare på picknick”, från tidigt 60-tal:

Oppfinnar-Jocke åker på utflykt. I skogen besväras han av myror och “uppfinner” ett golv. Sedan börjar det regna, och han uppfinner ett tak. Det börjar blåsa, och Jocke sätter väggar under taket. Slutligen sitter Jocke i sin uppfinning och utbrister: “Det här blev visst lite för bra! Jag har ju uppfunnit ett hus…” I de sista bilderna tänker Jocke: “Och hus är ju just vad folk vill undvika, när det ger sej ut på skogsutflykt!”, och åker hem.

Jocke

Personligen tror jag inte att det är vägar folk vill ha när de ger sig ut på utflykt på en strandhed. Men så blir det tyvärr ofta när man vill göra det lättare att komma ut i naturen: Naturen tar bara slut! (“Konstigt att det är så mycket mopeder här helt plötsligt!”)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i Åsikter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ancient wisdom

 1. Frank Albertson skriver:

  Hej! Jag minns också just detta avsnitt med Oppfinnar -Jocke. Helt suverän…..
  Ett annat ”reflekterande avsnitt” med Kalle själv är när han faller från en skyskrapa och studsar mot olika hinder och till sist faller till marken genom en utfälld markis.
  Han tror att han omkommit och utbrister; varför är här så mycket sparris??
  Himlen eller livet efter detta är nog inte vare sig gräs eller sparris!

  • Max skriver:

   Ja, i de gamla urkunderna finns mycket visdom att hämta! Man skulle kanske nominera de kalle-avsnitt som har lärt en mest om livet och ur det ska levas?

   ”Kanske är jag glad, kanske är jag ledsen, kanske är jag ingenting!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s