Utdöda språk


Jag läste precis i tidningen att Cobol fortfarande används men att cobolprogrammerare håller på att bli sällsynta. Man överväger t.o.m. att starta en ”ny” utbildning i Cobol.

Ibland tänker jag att jag kanske skulle har hållit fast vid min datakarriär på 80-talet. Men – nej!

Hellre är jag första kommandör i denna lilla by än andre kommandör i Rom. (Julius Caesar)

(Med det menar jag att det kanske är ärofullare och mer tillfredsställande att vara den som vet mest om datorer på miljökontoret i Höganäs än att vara en av många programmerare på ett konsultbolag. Men det förstod ni väl?)

Annonser

Om sambergs

60-årig miljöinspektör i Höganäs med stort dataintresse. Har en blogg på wordpress.com för att spara pengar. (Hade tidigare en blogg på ett webbhotell - det blev för dyrt eftersom jag mycket sällan uppdaterade den.)
Det här inlägget postades i IT, Karriär. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s